Feb 2, 2012

7 CARA MENILAI WANITA DARI CARA MENYUSUN LANGKAH BERJALANNYAMengikut pendapat dan kajian mereka yang tertentu cara berjalan orang perempuan menunjuk sifat diri atau perangai dirinya seseorang perempuan itu.... ya tidak jom baca :)

1. Bila Berjalan Dari Belakang Kelihatan Seperti Tidak Memijak Tanah.

Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur​​, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Bila Berjalan kerap Menoleh Ke Kanan Dan Kiri.

Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur​​, suka menipu teman sendiri, dan merugikan temannya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Bila Berjalan Suka Menunduk.


Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbicara dengan orang-orang yang dekat dengannya dan dpt dipercayai untuk menyimpan rahsianya.Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya.Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hatinya, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Bila Berjalan Memandang Terus Ke Depan.

Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Walau pendiriannya teguh, tapi selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu bercakap dengan orang yang berpengalaman luas dan bijak sahaja.

5. Bila Berjalan Badan Tampak Tegak.

Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius, menunjukkan dia mempunyai pendirian teguh.Yang menarik dari wanita ini, ia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

6. Berjalan Sambil Tersengeh Dan Tersenyum Simpul

Tersenyum simpul tanpa alasan jelas ini wanita gila, agak kurang waras jangan didekati.

7. Bila Berjalan Sambil Nyanyi, Terjerit-jerit dan Melompat

Kemungkinan dia bukan Wanita yang sempurna kepribadiannya , bukan wanita original .. banyak lelaki yang takut padanya. Hehehe anda dinasihat jangan cuba mengambil risikonya :)

Moralnya bagaimana anda menyusun langkah berjalan anda? pastikan susunan langkah anda menarik dan betul agar tidak menjadi ketakutan orang lelaki memandangnya :)

Wassalam, Wa'allahhualam.

No comments :

Post a Comment

terima kasih sudi baca dan komen