Jul 4, 2012

Barang yang ditunggu dah sampai..yeay! ^_^

barang apa tu? cer teka..hihihi..


jeng jeng jeng...


NATURAL BAMBOO SLIMMING SUITdah sampai baru je tadi..leh la pakai pasni :) walaupun sangat murah harap sangat berbaloi dan rajin memakai..heuw..heuw..

moga2 dapat slim macam model ni..bahaha..


mudah nak membuang hajat sbb ada ruang besar kat bawah tu..hehe

Kelebihannye :
== melancarkan peredaran darah dan metabolism
== Membakar lemak-lemak berlebihan
== membentuk lekuk tubuh yang indah.

Arang buluh adalah arang buluh yang telah di asap, kering dan di hanguskan pada kepanasan 700-800℃. Arang buluh telah di komersialkan selama lebih dari satu dekat di negara Jepun. Kemampuan menyerap 5kali lebih tinggi dari arang bincho dan mengandungi 3 kali lebih mineral daripada arang bincho. Arang bambu amat popular di Jepun dengan nama BERLIAN HITAM. Untuk menjamin kualiti arang buluh, ianya harus di buat dari buluh yang berusia 4tahun selama beberapa hari.

Bermanfaat untuk Kesihatan

Arang buluh mempunyai 3 ciri utama:
♥ Penyerapan yang amat tinggi untuk menghalang bau dan menjamin khasiat
♥ Kuasa penapisan yang membunuh bakteria, membuang toksin dan kotoran dan menjamin kelembapan kulit.
♥ Ianya mengandungi lebih daripada 300 mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia dan bermanfaat untuk kesihatan

Benang arang buluh
Diperbuat daripada arang buluh bersaiz nano dicampur dengan polyester dan kemudian diputar dengan teknik khusus. Arang buluh mempunyai struktur yang padat dan mengandungi banyak pori-pori dan mineral. Ia sangat baik dalam menghilangkan bau, kelembapan dan bakteria. Selain itu, sinar infrared dan anion dihasilkan untuk menjaga kehangatan dan meningkatkan metabolisme.

Menghindarkan Bau
Menghilangkan bau dengan menyerap dan melarutkan bau busuk seperti bau badan dan peluh. Ini menghilangkan 88-95% dari bau dan juga boleh menyerap bahan kimia beracun seperti sulfida, nitrida, metanol, benzena, fenol.

Menghindarkan Peluh
Selain dari menghindar peluh, ia juga menjaga kulit daripada kering dan terasa nyaman. Arang buluh merupakan bahan yang sangat baik untuk menyerap wap air. Pakaian yang diperbuat dari benang arang buluh membantu menyerap peluh dan memastikan tubuh anda kering dan juga tidak terdedah kepada kesejukan.

Menyesuaikan Kelembapan
Bila kelembapan dalam ruangan menjadi tinggi, arang buluh menyerap molekul air, di sisi lain, ia melepaskan molekul air bila terlalu kering. Ia menyesuaikan kelembapan dengan persekitaran.

Menjamin kehangatan
Percubaan menunjukkan selepas terkena cahaya halogen 500 watt selama 10 minit, suhu arang buluh naik setinggi 8,89 yang merupakan 6,79 lebih tinggi.

Mengandungi elimen
Arang buluh kaya dengan kalsium, magnesium, besi, kalium, mangan, fosforus, dll. Struktur hexangular adalah padat dan mempunyai banyak pori-pori untuk mengurangkan kuasa statik. Perhatian dan Nota

Mengandungi infra red (sinar infra mera

2 comments :

  1. Waa..mcm best je.belinkt mne??sharela harga

    ReplyDelete
  2. awk leh order kat link neh http://www.facebook.com/NATURACTORANDCOSMETIC

    cuma rm40 je kalau ikutkan dulu arga dalam rm80++ gak. skang ada offer taw..cepat2 grab :) huhu

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca dan komen