May 22, 2012

beli tiket tren sekarang tak macam dulu

sekarang tak da susah payah pergi kaunter bila nak beli tiket. tak payah nak pergi ikut office hour kaunter tiket tu buka.yang peliknya waktu kaunter tiket bukak 11pg-8mlm..tp rehatnya bukan main panjang jam 2ptg-5ptg dan kaunter tu akan di buka semula jam 5ptg-8mlm.kes ni mungkin hanya berlaku kat kaunter stesen krtapi gurun je kot. tak pasti pula tie. sekarang dengan guna kemudahan internet je dah boleh beli tiket tren. janji korang ada kad debit atau kredit. salah satu dah ada so korang da boleh start beli tiket secara online dekat
e-ticket ktmb tapi kenala register dulu ye. siap boleh pilih seat mana korang nak duduk lagi. tie yang selalu ulang alik pegi perak so kena la beli tiket siap-siap untuk sebulan perjalanan ;) takut nnti da habis booking pula. seronok sebenarnya merantau tapi tak bestnya kena tinggal anak dan suami buat smentara waktu. sobs sobs ;( moga Tuhan permudahkan urusan dan perjalanan ku ini. amin.. :)

tapi kalau beli tiket ni korang jangan terkejut sebab tiket ni kena print keluar so tiket korang nanti besaq gedabak la tak macam tiket yang kroang beli dekat kaunter.hehehe..jangan malu jangan segan tunjuk je pada pekerja tren tu dengan rasa bangga.haha..penah satu masa tu ada aunty cina tanya, eh apa pasal ha lu punya tiket besar ma. saya punya kecik saja ma? "saya beli online aunty ;)"...dia pun sengih..hihi..





3 comments :

  1. TAK PERNAH NAIK TREN.. KALAU NAIK PAKAI NAMPAK MACAM ORANG GAYAT LA..

    ReplyDelete
  2. fairus..seumur hidup mmg xpenah naik tren ye? cuba la sekali. mesti rasa excited. hehe..

    kesmua.. jum arh naik tren..tie pun da lama kot xnaik tren. dlu last naik masa matrik tu pun taun 2005. dah 7 taun baru nak cuba naik balik ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi baca dan komen